Durian Butter Cake

(a)
120 g isi durian
60ml susu
40 g tepung

(B)
250 g mentega
220 sugar

(c)
5 biji telur

(d)
200g tepung
50 g serbuk kastard
½ sudu serbuk penaik
¼ sudu soda bikarbonat

 Cara-cara

1 Masukkan isi durian dan susu ke dalam alat pengisar dan kisar sehingga licin tambah tepung dari (a) dan pukul sehingga sebati.

2 putar (b) sehingga lembut dan gebu

3 campur (c) ke atas (b) yang sudah diputar. Putar lagi sehingga lembut dan tidak berbintil-bintil

4 tambah (a) dan gaul dengan sempurna

5 campur (d) dan adun hingga sebati

6 tuang adunan ke dalam tin roti bantal atau acuan bulat berukuran 10”

7 bakar pada suhu 175c selama 50 minit.

 

 

 

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan